Rubén Amo
Components > Rubén Amo

Rubén Amo Cifuentes treballa actualment com a investigador predoctoral en formació (FPU) en el Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València. També és estudiant de doctorat en el programa d'Economia Industrial de la Universitat de València. La seua tesi doctoral està dirigida pels professors Rafael Granell i Amadeo Fuenmayor. És col·laborador del grup d'investigació Avaluació Econòmica Pública (EvalPub) i de la Càtedra de Fiscalitat Autonòmica, tots dos de la Universitat de València.

Quant als estudis realitzats, Rubén és graduat en Economia per la Universitat de València, havent rebut el Premi Extraordinari de Grau 2020. També ha realitzat un Màster en Política Econòmica i Economia Pública per la Universitat de València.

La seua línia d'investigació es basa en l'Economia Pública i el Federalisme Fiscal, concretament en l'avaluació d'impacte i microsimulació d'impostos sobre el patrimoni. Compta amb una primera publicació juntament amb els seus directors en la revista Investigacions Regionals, en la qual s'aborda la situació actual de la imposició sobre el patrimoni a Espanya i es realitza una anàlisi ex-ante del recent Impost Temporal de Solidaritat de les Grans Fortunes.

Ha participat en diferents congressos nacionals i internacionals com a ponent presentant els avanços de les seues investigacions relacionades amb l'avaluació dels impostos sobre la riquesa a Espanya, en concret l'impost sobre el patrimoni i el recent impost sobre les grans fortunes. També ha participat com a investigador i col·laborador en contractes realitzats per a diferents administracions públiques.

Contacte

Despatx 2D06
Facultat d'Economia
Avinguda dels Tarongers s/n
46022 València
(+34) 963828428
ruben.amo@uv.es

Línies d'investigació
  • Microsimulació d’impostos i prestacions
  • Pobresa i desigualtat
  • Avaluació d’impacte
  • Estudis regionals i federalisme fiscal