Diego Muñoz
Components > Diego Muñoz

Diego Muñoz Higueras és Doctor en Economia per la Universitat de València. La seua investigació se centra en la millora de les prestacions de garantia d'ingressos mínims a través de la reducció del senar-take-up (la no sol·licitud) d'estes. En particular, analitza les rendes mínimes d'inserció a Espanya, tant a nivell regional com estatal; en este punt està avaluant el canvi que ha suposat la implementació de l'Ingrés Mínim Vital. Així mateix, estudia també el problema de la falta d'accés als complements salarials, principalment a Irlanda. En la seua investigació utilitza ferramentes de microsimulació i d'anàlisi estadística de dades, així com tècniques d'avaluació d'impacte.

Col·labora a més amb el grup d'investigació Avaluació Econòmica Pública (EvalPub) i la Càtedra de Tributació Autonòmica. Ha sigut investigador en projectes i contractes amb la Generalitat Valenciana i ha publicat en revistes nacionals i internacionals.

Ha sigut guardonat amb l'I Premi d'Avaluació de Projectes i Iniciatives de Polítiques Públiques, atorgat pel Laboratori d'Anàlisi i Avaluació de Polítiques Públiques (Avalua·lab).

Contacte

Despatx 2E06
Facultat d'Economia
Avinguda dels Tarongers s/n
46022 València
(+34) 963825752
diego.munoz@uv.es

Línies d'investigació
  • Microsimulació d’impostos i prestacions
  • Pobresa i desigualtat
  • Avaluació d’impacte
  • Estudis regionals i federalisme fiscal