M. Ángeles Tortosa
Components > M. Ángeles Tortosa

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Doctora en Ciències Econòmiques a la Universitat de València. Professor Titular del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València on imparteix docència des de 1988 en temes relacionats amb l'economia pública. Professor visitant a diverses universitats estrangeres: Department of Public Economy a la Universitat de Lund (Suècia) (1996), Centre for the Analysis of Social Policy a la Universitat de Bath (Gran Bretanya) (1997) ia Department of Social and Public Policy (PSSRU) a la Universitat de Kent, Canterbury (Gran Bretanya) (1998); Institute of Gerontology in Jönköping University (Sweden)(2011).

Ha efectuat diverses publicacions en revistes, presentat comunicacions a congressos nacionals i internacionals i dirigit i participat en projectes de recerca relacionats amb els temes següents: aspectes psicològics i socials dels ancians i dels malalts terminals, finançament de serveis socials i sanitaris destinats a gent gran, la col·laboració publicoprivada entre Estat i sector privat en serveis socials, així com els contractes públics en l'àmbit residencial, promoció de la salut a la vellesa, avaluació de programes de prevenció sarcopènia mitjançant fisioteràpia en residències persones grans, avaluació programes retirada subjeccions físiques a majors amb demència a residències, sobre allotjaments cooperatius, i també sobre altres àmbits com la imposició sobre la riquesa i l'avaluació econòmica al transport carretera.

També ha efectuat activitats de divulgació a través de cursos de formació a l'Escola Valenciana de Salut Pública, a través d'articles en revistes divulgatives sobre gent gran, articles de premsa i programa d'aprenentatge servei en l'àmbit de la fisioteràpia. A més, ha participat en la gestió i direcció del programa interuniversitari per a gent gran de la Universitat de València “La Nau Gran” (2003-2006). Ha estat tresorer de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia 2008-2010. Del 2017 al 2020 va dirigir el Màster de Política Econòmica i Economia Pública de la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

Línies d'investigació
  • Economia de la salut
  • Política social