Presentació del Llibre blanc sobre la Reforma Tributària
Jornada
Facultat d'Economia (UV)
Saló de graus (Planta baixa)

Aquest divendres 13 de maig se celebra la jornada de presentació del Llibre blanc sobre la Reforma Tributària, elaborat amb la finalitat de dotar al sistema tributari d’una major eficàcia i modernitzar-lo per a abordar els reptes del segle XXI.

La jornada de presentació arranca el divendres 13 de maig  a les 9.30 hores en el Saló de Graus de la Facultat d’Economia (planta baixa). La inauguració serà a càrrec de Francisco Muñoz Murgui, degà de la Facultat d’Economia; Rafael Beneyto Cabanes, director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana; i Amadeo Fuenmayor Fernández, director de la Càtedra de Tributació Autonòmica.

A continuació, Jesús Ruiz-Huerta Carbonell, catedràtic de la Universitat Rei Joan Carles i president del Comité d’experts per a la reforma tributària, impartirà una conferència sobre les Línies generals del Llibre blanc i diagnòstic del sistema tributari. María Teresa Soler Roch, catedràtica de la Universitat d’Alacant i vocal del Comité d’experts, centrarà la seua intervenció en la Imposició sobre la riquesa i corresponsabilitat fiscal. L’última ponència, a càrrec de Xavier Labandeira Villot, catedràtic de la Universitat de Vigo i vocal del Comité, abordarà la Fiscalitat Mediambiental.

Aquesta trobada forma part de la sèrie de Workshops organitzats per la Universitat de València, el Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia UV, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic GVA, la Càtedra de Tributació Autonòmica i el seu grup d’investigació EVALPUB.

El Llibre blanc és el resultat del treball de diagnòstic realitzat pel Comité de persones expertes, als qui la Secretaria d’Estat d’Hisenda va encarregar la seua redacció mitjançant Resolució de 12 d’abril de 2021. L’objectiu d’aquest estudi és servir de fonament per a una reforma del sistema tributari que garantisca la sostenibilitat de les finances públiques, de manera que puga respondre al finançament de les despeses públiques, contribuint a reduir el dèficit estructural i al manteniment de l’Estat de Benestar.

9:30 PRESENTACIÓ DE LA JORNADA

Francisco Muñoz Murgui, Degà de la Facultat d’Economia

Rafael Beneyto Cabanes, Director General de Tributs i Joc, Generalitat Valenciana

Amadeo Fuenmayor Fernández, Director de la Càtedra de Tributació Autonòmica

10:00 PRIMERA PONENCIA

Jesús Ruiz-Huerta Carbonell, Catedràtic de la Universitat Rei Joan Carles, President del Comité d’experts per a la reforma tributària

“Líneas generales del Libro Blanco y diagnóstico del sistema tributario”

11:00 COFFE BREAK

11:30 SEGONA PONENCIA

María Teresa Soler Roch, Catedràtica de la Universitat d’Alacant, Vocal del Comité d’experts per a la reforma tributària

“Imposición sobre la riqueza y corresponsabilidad fiscal” [PDF]

12:30 TERCERA PONENCIA

Xavier Labandeira Villot, Catedràtic de la Universitat de Vigo, Vocal del Comité d’experts per a la reforma tributària

“Fiscalidad Medioambiental” [PDF]

13:30 CLAUSURA