Workshop: L’impost sobre begudes ensucrades
Workshop
Facultat d'Economia (UV)
Sala Ignasi Villalonga Villalba (1a planta)

El divendres 7 d’octubre se celebrarà un workshop entorn de l’impost sobre begudes ensucrades, amb l’objectiu de presentar l’efecte econòmic d’aquesta figura tributària, així com generar debat al voltant d’aquesta.

La jornada de presentació arrancarà el divendres 7 d’octubre a les 9.30 hores a la Sala Ignasi Villalonga Villalba de la Facultat d’Economia (primera planta). La inauguració serà a càrrec de Francisco Muñoz Murgui, degà de la Facultat d’Economia; Rafael Beneyto Cabanes, director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana; i Amadeo Fuenmayor Fernández, director de la Càtedra de Tributació Autonòmica.

A continuació, es constituirà una taula redona conformada per Marta Espasa Queralt, secretària d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya i Isaura Navarro Casillas, secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic de la Generalitat Valenciana.

La segona part del workshop consistirà en la ponència de dues comunicacions. La primera d’elles serà a càrrec de Judit Vall, de la Universitat de Barcelona i membre del IEB, que abordarà l’avaluació de l’impost català sobre les begudes ensucrades. Posteriorment, Ángeles Pla Vall, de la Universitat de València, tractarà en la seua ponència les possibilitats i les limitacions de la imposició sobre les begudes ensucrades. Finalment, tindrà lloc la clausura del workshop.

Aquesta trobada forma part de la sèrie de Workshops organitzats per la Universitat de València, el Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia UV, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic GVA, la Càtedra de Tributació Autonòmica i el seu grup d’investigació EvalPub.

9:30  PRESENTACIÓ DE LA JORNADA

Francisco Muñoz Murgui, Degà de la Facultat d’Economia

Rafael Beneyto Cabanes, Director General de Tributos y Juego, Generalitat Valenciana

Amadeo Fuenmayor Fernández, Director de la Càtedra de Tributació Autonòmica

 

10:00 PRIMERA PART: TAULA REDONA

Marta Espasa Queralt, Secretària d’Hisenda, Generalitat de Catalunya:
“Creación e implementación del impuesto sobre bebidas azucaradas en Cataluña”

Isaura Navarro Casillas, Secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

 

11:15  COFFE BREAK

 

11:45 SEGONA PART: COMUNICACIONS

Judit Vall, Universitat de Barcelona & IEB:
“Evaluación del impuesto catalán sobre las bebidas azucaradas”

Ángeles Pla Vall, Universitat de València:
“Posibilidades y limitaciones de la imposición sobre bebidas azucaradas”

 

13:00 CLAUSURA