Workshop: L’impost sobre estades turístiques
Workshop
Facultat d'Economia (UV)
Sala Sánchez Ayuso (1a planta)

El dijous 2 de juny se celebra un workshop entorn de l’impost sobre estades turístiques, amb l’objectiu de presentar l’efecte econòmic d’aquesta figura tributària, així com generar debat al voltant d’aquesta.

La jornada de presentació arranca el dijous 2 de juny a les 9.00 hores a la Sala Sánchez Ayuso de la Facultat d’Economia (primera planta). La inauguració serà a càrrec de Francisco Muñoz Murgui, degà de la Facultat d’Economia; Rafael Beneyto Cabanes, director General de Tributs i Joc de la Generalitat Valenciana; i Amadeo Fuenmayor Fernández, director de la Càtedra de Tributació Autonòmica.

A continuació, es constituirà una taula redona conformada per Marta Espasa Queralt, secretària d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Xisco Oliver Rullán, director general de Finançament del Govern de les Illes Balears, Borja J. Sanjuán Roca, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de València i Papi Robles Galindo, portaveu de Compromís en les Corts Valencianes.

La segona part del workshop consistirà en la ponència de tres comunicacions. La primera d’elles serà a càrrec de José María Durán Cabré, de la Universitat de Barcelona, que abordarà la revisió de la tributació de les activitats turístiques. Xisco Oliver Rullán, de la Universitat de les Illes Balears, centrarà la seua intervenció en l’impacte de l’impost turístic en la demanda. L’última ponència, realitzada per Asensi Descalç i Tormo i José Ramón Ruiz Tamarit, de la Universitat de València, plantejarà reflexions sobre l’aplicació de l’impost turístic.

Finalment, tindrà lloc la clausura del workshop, que comptarà amb Francesc Gamero i Lluna, secretari autonòmic d’Hisenda de la Generalitat Valenciana.

Aquesta trobada forma part de la sèrie de Workshops organitzats per la Universitat de València, el Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia UV, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic GVA, la Càtedra de Tributació Autonòmica i el seu grup d’investigació EvalPub.

9:00  PRESENTACIÓ DE LA JORNADA

Francisco Muñoz Murgui, Degà de la Facultat d’Economia

Rafael Beneyto Cabanes, Director General de Tributs i Joc, Generalitat Valenciana

Amadeo Fuenmayor Fernández, Director de la Càtedra de Tributació Autonòmica

 

9:30 PRIMERA PART: TAULA REDONA

Marta Espasa Queralt, Secretària d’Hisenda, Generalitat de Catalunya

Xisco Oliver Rullán, Director General de Financiació, Govern dels Illes Balears

Borja J. Sanjuán Roca, Regidor d’Hisenda, Ajuntament de València

Ferran Martínez Ruiz, Corts Valencianes

 

11:30  COFFE BREAK

 

12:00 SEGONA PART: COMUNICACIONS

José María Durán Cabré, Universitat de Barcelona:
“Tributación de las actividades turísticas: una revisión” [PDF]

Xisco Oliver Rullán, Universitat de les Illes Balears:
“Impacto del Impuesto Turístico en la demanda” [PDF]

Asensi Descalç i Tormo [PDF] y José Ramón Ruiz Tamarit [PDF], Universitat de València:
“Reflexions des de l’economia sobre l’aplicació d’un Impost turístic”

 

14:00 CLAUSURA

Francesc Gamero i Lluna, Secretari Autonòmic d’Hisenda, Generalitat Valenciana