María Dolores Furió analitza les claus del mercat elèctric espanyol
Conferència
Facultat d'Economia (UV)
Sala Sánchez Ayuso (1a planta)

El 26 d’abril la directora General de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera de la Generalitat Valenciana i professora titular de la Universitat de València, María Dolores Furió, va impartir una conferència sobre l’electricitat en el marc nacional.

La sala Sánchez Ayuso de la Facultat d’Economia va ser l’escenari de la ponència que va oferir dimarts passat 26 d’abril, a les 12.30 hores, la professora del Departament d’Economia Financera i Actuarial.

Aquesta xarrada va ser organitzada per la Càtedra de Tributació Econòmica —de la Universitat de València i la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic— en col·laboració amb el Departament d’Economia Aplicada, amb l’objectiu de fomentar la reflexió entorn del sistema elèctric a Espanya; es van examinar, entre altres factors, la competitivitat i els indicadors d’abús de poder de mercat i la seua aplicació al cas d’Espanya.

María Dolores Furió és doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València i Llicenciada en Ciències Actuarials i Financeres per la mateixa universitat. Ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional vinculada a la Universitat de València, on és professora titular en el Departament d’Economia Financera i Actuarial de la Facultat d’Economia de la UV.

A més, és membre de la Mesa d’experts per al Pla de Finançament Pluriennal de les Universitats i de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola d’Economia Energètica. Pertany també al consell editorial de Papers d’Energia, revista editada per Funcas. Abans de la seua labor vinculada a la docència, va exercir com a directora del departament del mercat de futurs de Cítrics i Mercaderies de València i va treballar en la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers, entre altres.